NOGOMET

UEFA na sastanku s milanskim klubovima

A. M.

19.4.2018

Inter će danas imati sastanak s predstavnicima UEFA-e zbog finansijskog fer-pleja, a Milan će na sastanak sutra. “Nerazure” je već sankcioniralo upravno tijelo evropskog fudbala i morali su srediti budžet za 2017. godinu.

Računi su već podneseni, a "Corriere della Sera" izvještava da će se UEFA danas sastati s predstavnicima Intera kako bi razgovarali o računima. Nagađa se da su u Interu sigurni u prolazak računa pred upravnim tijelom UEFA-e, budući da im je dopušteno da napišu finansijske izvještaje za mlade i ženske ekipe, kao i za infrastrukturu.

UEFA je već kaznila Inter novčanom kaznom u iznosu od 20 miliona eura zbog neispunjavanja prethodnih uvjeta, ali je 14 miliona eura suspendirano, pod uvjetom da ispune određene ciljeve. Čini se da su ti ciljevi ispunjeni te da klub neće imati novu novčanu kaznu, ali konačna presuda neće stići prije kraja maja ili početka juna.

Sutra, prema najnovijim novinskim izvještajima, Milan će se sastati s UEFA-om kako bi raspravili o finansijskom fer-pleju, budući da su dobrovoljni sporazum odbacili.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.