ENGLESKA

Murinjo o Vengeru: Sretan sam zbog njega

Avaz Sport

20.4.2018

Žoze Murinjo (Jose Mourinho), menadžer Mančester junajteda kazao je da Arsen Venger (Arsene Wenger), koji je danas objavio da će nakon 22 godine na kraju sezone napustiti klupu Arsenala, zaslužuje poštovanje za dostignuća u londonskom klubu.

Murinjo i Venger su postali žestoki rivali nakon dolaska Portugalca na klupu Čelzija 2004. godine, ali sadašnji menadžer Junajteda insistira na tome da između njih dvojice nema “loših osjećanja“.

- Ako je sretan, i ja sam sretan. Ako je tužan, i ja sam tužan. Uvijek želim najbolje mojim protivnicima. Za mene je to poenta. Ako je zadovoljan odlukom koju je donio i raduje se sljedećem poglavlju karijere i života, zaista sam sretan zbog njega - kazao je Murinjo i dodao:

- Potpuno sam uvjeren da ćemo mi kao klub, posebno jer su Venger i Arsenal mnogo godina bili najveći rival Junajteda u eri Aleksa Fergusona (Alex), pokazati poštovanje prema njemu.

Murinjo je imao mnogo “duela“ s Vengerom uz aut-liniju, pa ga je čak u nekoliko navrata prozivao na konferencijama za novinare nazvavši francuskog trenera “voajerom“ i “specijalistom za neuspjeh“. No, Portugalac kaže da se takve stvari u žaru borbe dešavaju, ali da je za njega važno da se ljudi poštuju i da poštuju ono što su uradili tokom karijere.

- Znam šta znači osvojiti tri naslova šampiona Engleske, sedam FA kupova i ne samo to. Znam šta je radio u Japanu i Francuskoj, šta je dao Arsenalu, čak i u periodu bez titule u Premier ligi, tokom svih tranzicija u klubu, prelaska s jednog na drugi stadion. Znam šta je uradio. Zato opet kažem, ako je zadovoljan odlukom, ja sam zaista sretan, ali se nadam da se neće povući iz fudbala - zaključio je Murinjo.

Portugalski trener imat će priliku da lično iskaže poštovanje prema Vengeru već 29. aprila, kada će se u 35. kolu Premier lige Mančester junajted i Arsenal sastati na Old trafordu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.