RASTANAK

Vengeru milioni i novi posao

Avaz Sport

21.4.2018

Legendarni Arsen Venger (Arsene Wenger) odlučio je na kraju ove sezone napustiti klupu londonskog Arsenala, kluba koji je vodio od 1996. godine.

- Nakon razgovora s vodstvom kluba i dugotrajnog razmišljanja, odlučio sam da je pravo vrijeme za odlazak po završetku ove sezone. Zahvalan sam što sam imao privilegiju služiti klubu kroz mnoge nezaboravne godine, izjavio je jučer Venger, zahvalivši svim svojim saradnicima, igračima i navijačima "koji ovaj klub čine toliko posebnim".

Većinski vlasnik kluba Sten Krenke (Stan Kroenke) današnji je dan nazvao "jednim od najtežih kroz koji prolazi u svim godinama provedenim u sportu", dok su navijači podijeljeni oko ostavke slavnog Francuza.

Oni odani Vengeru tvrde da Arsenal bez njega više neće biti isti klub, drugi drže da je Francuz taj potez trebao napraviti prije nekoliko godina.

Samo 24 sata nakon što je Venger obznanio da napušta „Topnike“, svjetski mediji špekuliraju s pozadinom njegove, kako kažu, nagle odluke.

Neki engleski mediji tvrde da Venger inače nikad ne bi pristao svojevoljno napustiti klub prije isteka ugovora 2019. godine te da je na to bio natjeran od uprave kluba. Čelni ljudi Arsenala navodno su pred Vengera stavili ultimatum - ili ostavka uz dobru odštetu ili otkaz. Venger se odlučio za prvu soluciju, a „Topnici“ će mu za ''dobrovoljni'' prijevremeni sporazumni raskid ugovora uplatiti na račun čak 11 miliona funti.

„L'Equipe“ tvrdi da je Venger već pronašao novi posao i to u svojoj Francuskoj. U PSG-u, ali tamo neće biti trener nego će dobiti ulogu generalnog menadžera kluba i savjetnika trenera prve ekipe.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.