LIGA PRVAKA

Džeko uoči Liverpula: Želim da bude puno golova

Avaz Sport

24.4.2018

Edin Džeko će biti glavna uzdanica Rome u polufinalnim duelima Lige šampiona protiv Liverpula. 

U razgovoru za zagrebačke „Sportske novosti“ kapiten reprezentacije BiH je govorio o svojim očekivanjima u dvomeču sa Redsima. Vjeruje da "Vučica" možde do finala u Kievu.

- Roma je dokazala da u fudbalu ne postoji nemoguće. Nekako su nas na početku svi potcijenili, a ako se pogleda naš put u Ligi prvaka, složit ćete sa da on nije bio nimalo jednostavan. Bili smo prvi u grupi sa Čelzijem i Atletikom koji je posljednjih nekoliko godina igrao dva puta u finalu Lige prvaka, a Čelzi uvijek ima velike ambicije. Poslije smo igrali sa Šakhtarom i prošli uz dosta problema, ali prošli. Onda su nas svi prežalili protiv Barcelone, a mi smo napravili čudo. Dakle, samo treba vjerovati i dati sve od sebe, a mi vjerujemo i dajemo sve od sebe…rekao je Dijamant.

Otkrio je glavne adute Rome u okršaju sa engleskim velikanom.

- Činjenica je da smo došli do polufinala i tu je sve moguće, već smo ostvarili naše ciljeve i sada ćemo uživati. To ne znači da nećemo dati sve od sebe, naprotiv, jer ulog je finale Lige prvaka. Oba tima će biti pod pritiskom, ali mi taj pritisak želimo pretvoriti u nešto lijepo i uživati u nogometu, to je jedan od naših najvećih aduta u ovom polufinalu. Liverpul zaista cijenimo i način na koji igraju je dosta sličan onome čemu mi težimo, tako da nas očekuju dvije jako zanimljive utakmice s mnogo trke, nadam se atraktivnim potezima i sa puno golova, a mi ćemo se potruditi da barem jedan više bude u njihovoj mreži – kaže Džeko.

Komentirao je i svoj individualni učinak od šest pogodaka.

- Ako se računa samo Liga prvaka, onda definitivno jeste ovo i moj najbolji individualni učinak u ovom takmičenju, svake sezone se trudim pružiti najbolje od sebe, ali prvenstveni mi je cilj da ekipa napreduje, pa samim tim i ja. Imao sam sjajnih sezona iza sebe, a nadam se da ćemo ovu sezonu na kraju okruniti nekim velikim uspjehom, a onda me možete pitati je li ovo moja najbolja sezona u karijeri. Sezona je onoliko dobra koliko se veseliš na kraju.

Na Enfildu i Olimpiku ga očekuju dueli sa Dejanom Lovrenom.

- Da unaprijed znam kako će završiti naši dueli, onda ne bih bio nogometaš, već vidovnjak. Lovren mi je prijatelj još iz mojih dana u Engleskoj i zaista sam sretan što je u dobroj formi i što mu s Liverpulom ide dobro. U toj ekipi imam još nekoliko prijatelja i bit će odličan osjećaj ponovo se sresti sa svima njima, ali kada utakmica počne onda smo na suprotnim stranama i sasvim je nebitno kako se ko zove jer igramo za pobjedu, za svoj tim i navijače. Siguran sam da će Dejan dati sve od sebe da me zaustavi, a budite sigurni da ću i ja dati sve od sebe da ga nadigram. Na kraju polufinala ćemo vidjeti ko će biti uspješniji.

Rezultat koji bi ga zadovoljio u večerašnjem duelu nije želio prognozirati.

- Ne volim prognozirati utakmice. Bitno je da na terenu damo sve od sebe i pokušamo dobro odigrati u odbrani jer Liverpul ove sezone zaista igra sjajno u ofanzivi. Salah je već srušio nekoliko rekorda ove sezone i svi u Romi znamo njegove kvalitete, a tu su još Sadio Mane i Roberto Firmino koji se sjajno nadopunjuju u napadu. Oba trenera će imati svoje taktičke zamisli, a naše je da to sprovedemo na terenu, rekao je Džeko.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.