NOGOMET

UEFA pokrenula istragu protiv Bajerna

AFP

Index.hr

26.4.2018

U prvoj utakmici polufinala Lige prvaka Real je slavio u Minhenu kod Bajerna s 2:1 i tako je napravio veliki korak ka trećem uzastopnom finalu. 

Revanš se igra 1. maja u Madridu.

Pogodak je za Bajern postigao Džošua Kimih (Joshua Kimmich, 28.), dok su strijelci za Real bili Marselo (Marcelo, 44.) i Marko Asensio (Marco Asensio, 57.). 

Sjajnu utakmicu zasjenili su incidenti nakon završetka susreta kada je nekoliko navijača utrčalo u teren i sjurilo se prema igračima.

Upad navijača je neugodno iznenadio igrače obje ekipe, a posebno Franka Riberija (Franck Ribery), kojem je jedan navijač zamalo potrgao dres. Drugi je "hvatao" selfije s Realovim zvijezdama.

 Osiguranje je brzo reagiralo i savladalo nepozvane goste na travnjaku.

UEFA je danas objavila da će zbog ulaska navijača na travnjak pokrenuti disciplinski postupak protiv Bavaraca. Također, njemački div bit će kažnjen i zbog isticanja transparenata protiv krovne kuće nogometa u Evropi.

Iz UEFA-e su saopćili da će sigurno razmotriti transparent koji se nalazio na tribinama, a u kojem navijači Bajerna zbog finansijskih pitanja u nogometu i visokih cijena ulaznica kritiziraju način rada krovne kuće nogometa. 

Odluka UEFA-e bit će poznata 31. maja, pet dana nakon finalne utakmice koja će se odigrati u Kijevu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.