NOGOMET

Musemić: Zrinjski je bliži tituli od Želje

Avaz Sport

27.4.2018

Fudbaleri Sarajeva ovog vikenda dočekuju Radnik iz Bijeljine, u utakmici 7. kola Lige za prvaka BiH.

Izabranicima Husrefa Musemića svaki meč je izuzetno značajan s obzirom da se ekipa bori za izlazak u evropska takmičenja, a Musemić je optimističan jer njegova ekipa u posljednje vrijeme igra dosta bolje, a većina igrača je fizički spremna za meč protiv Radnika.

- U posljednje vrijeme igramo bolje, a možemo računati na sve igrače osim Šofranca. Radnik je kvalitetna ekipa s dobrim trenerom, ali mi želimo pobjedu. Ako im ostavite puno prostora možete imati problema, tako da ćemo za pobjedu morati pružiti maksimum - rekao je Musemić na današnjoj konferenciji za medije.

Naglašava da su protiv Sarajeva sve ekipe izuzetno motivisane, te da je Radnik u prethodnim mečevima odličnim partijama protiv jakih ekipa pokazao o kakvom se protivniku radi.

Osvrnuo se i na današnji derbi između Željezničara i Zrinjskog, te naglasio da je prema njegovom viđenju Zrinjski bliži tituli zbog tri boda prednosti, ali da će se više znati nakon utakmice na Grbavici. Istaknuo je da Sarajevo ne osjeća pritisak jer ga očekuju utakmice protiv ove dvije ekipe u narednim kolima.

- Ne osjećamo pritisak. Želimo samo osvojiti bodove jer trebaju nama, a kome se to poklapa nije naša stvar - zaključio je trener Sarajeva.

Utakmica 7. kola između Sarajeva i Radnika će biti odigrana u nedjelju u 17 sati na stadionu "Asim Ferhatović Hase".



Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.