DRUŠTVO

Navijači FK Željezničar organiziraju humanitarnu akciju za izbjeglice

Fena

28.4.2018

Udruženje navijača Fudbalskog kluba Željezničar (TM1987) i navijačka grupa "Manijaci" u nedjelju organiziraju humanitarnu akciju pomoći izbjeglicama, koji se trenutno nalaze u pojedinim dijelovima Sarajeva.

Iz Udruženja podsjećaju da je ne tako davno BiH, kao i cijela nacija, bila raseljena "da je tražila novi dom, sigurnost za porodice i djecu".

- Bili smo izbjeglice. Nismo željeli to, ali su nas na to natjerale više sile oko nas. Sad smo kao ok, i ponekad vidimo na TV-u kolonu izbjeglica širom planete. I kažemo, i nama je tako bilo u ratu, ne ponovilo se. Ali, ponavlja se, i to u našem okruženju. U cijeloj BiH se nalaze grupe i pojedinci koji su napustili svoje domove i nekim čudnim maršutama došli tu. Tu su, oko nas, baš oni koje gledamo na TV-u - saopćilili su navijači Željezničara.

Pod sloganom "Budimo raja, budimo humani" navijači su zamolili građane da u humanitarnoj akciji donesu najpotrebnije artikle - patike broj 40-45 (mogu korištene), pantalone, trenerke za odrasle muškarce, vreće za spavanje, plastični sto, zatim medicinske potrepštine - zavoj, rivanol, tečnost za dezinfekciju ruku, maske za usta, lijekove - "caffetin" i "brufen".

Prikupljanje tih artikala će biti u nedjelju, 29. aprila, od 12 do 17 sati u prostorijama navijača na stadionu Grbavica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.