NOGOMET

Krunić za "Avaz": Napoli nije jedini, želi me još klubova

Avaz Sport

1.5.2018


Ekipa Empolija protutnjala je kroz Seriju B ove sezone i četiri kola prije kraja, osigurala povratak u italijansku elitu.

Jedan od najzaslužnijih za sjajne igre ove ekipe je reprezentativac Bosne i Hercegovine Rade Krunić, koji je među najboljim igračima tokom cijelog šampionata. U prošlom kolu postigao je peti prvenstveni pogodak, a uknjižio je i deset asistencija tokom sezone.

Poznaje Sarija

Odlične igre nisu ostale nezapažene, pa je interesiranje za veznjaka iz Foče ponovo pokazao Napoli, a u italijanskim medijima spominjao se čak i Juventus.

- Poznajem se s trenerom Napolija Mauriciom Sarijem i znam da postoji određeno interesiranje, ali o nekim detaljima ne mogu pričati, jer nisam upućen u razgovore između klubova.

Ne znam koliko bih u Napoliju imao prostora da igram i dalje napredujem, s obzirom na njihov sastav. Osim Napolija postoji nekoliko klubova iz Serija A koji bi željeli moje usluge, ali o tome sada ne bih govorio. Trenutno mi je samo cilj da s Empolijem uspješno završim sezonu u Seriji B, onda ću vidjeti kakve su ponude i ko je zainteresiran, a o svemu će se pitati klub, jer mi aktuelni ugovor važi do polovine 2021. godine – rekao je Krunić.

Odličan tim 

Klub sa stadiona „Karlo Kastelani“ iza sebe ima sjajnu sezonu, a u sljedećoj, pridružit će se najboljim ekipama Italije u Seriji A.

- Imamo odličan tim, a uprava kluba uprkos ispadanju iz Serije A prošle sezone potrudila se da stvori kvalitetnu ekipu. Ako ostanemo na okupu, vjerujem da ćemo i u prvoligaškom društvu imati šta da pokažemo – zaključio je Krunić.


Volio bih da naslov ode u Napulj 

Na pitanje koji mu je klub najdraži u Italiji, Krunić nije želio odgovoriti, ali je istakao da bi volio, kao i ogroman broj ljubitelja italijanskog fudbala, da titula ode u Napulj.

- Imam klub u Italiji za koji navijam, ali reći ću vam da to nisu Napoli i Juventus. Kada je u pitanju njihova utrka, lično bih volio da na kraju pehar završi u Napulju, jer Juventus dominira posljednjih nekoliko godina i to bi donijelo određene promjene i vratilo neizvjesnost u vezi s pitanjem prvaka naredne sezone – zaključio je Krunić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.