LIGA PRVAKA

Trener Bajerna: Sve je protiv nas

Avaz Sport

1.5.2018

Baš kao i prošle godine, Bajern dolazi u Madrid sa zaostatkom 1:2 iz prve utakmice protiv Reala. Jedina razlika je što su se prošle sezone našli u četvrtfinalu, a ove u polufinalu.

Real nije odigrao pretjerano dobru utakmicu, ali je za razliku od Bajerna, svoje šanse znao iskoristiti. No, unatoč jako lošem rezultatu, Bavarci vjeruju da mogu napraviti mini-senzaciju.

- I prošle godine smo izgubili prvu utakmicu, pa u Madridu došli do produžetaka. Imali smo strašno puno prilika, ali smo na kraju ipak izgubili, rekao je Džošua Kimih (Joshua Kimmich).

Bajern je prošle sezone bio teško pokraden. Arturo Vidal prestrogo je isključen u Madridu, a Real je zabio još dva gola iz ofsajda i na kraju slavio 4:2.

- Sve je protiv nas. I rezultat i činjenica da igramo s Realom, ali mislim da snaga volje može napraviti jako puno u nogometu. Vjerujemo da možemo proći i tako ćemo se i postaviti, rekao je trener Jup Hejnkes (Jupp Heynckes), koji je 2013. godine odveo Bajern do titule prvaka Europe.

Ovaj put ima stvarno težak zadatak. Ne samo zbog rezultata 1:2 nego i činjenice da u Madrid dolazi bez trojice glavnih igrača. Povrijeđeni su Arturo Vidal, Arjen Roben (Robben) i Džerom Boateng (Jerome).

I dok je Bajern stigao s velikim problemima, u Realu je atmosfera odlična. Kristijano Ronaldo (Cristiano) igrat će 100. utakmicu u Ligi prvaka, što je apsolutni rekord. Najbliži aktivni igrač mu je Andres Inijesta (Iniesta) sa 80 utakmica, no Španac više nikad neće igrati u tom takmičenju.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.