LIGA PRVAKA

Tragičar Bajerna se oglasio: Žao mi je saigrača i navijača

Fena

2.5.2018

Tragičar revanš utakmice polufinala nogometne Lige prvaka između Real Madrida i Bajerna Sven Ulreih (Ulreich) oglasio se nakon pogreške koja je ''kraljevskom klubu'' otvorila vrata prolaza u finale. 

Bajernov golman je u 46. minuti nevjerovatnom pogreškom poklonio gol Realu za vodstvo 2-1. Toliso je vraćao loptu Ulreihu, a Bajernov vratar je, u dilemi što napraviti s loptom, pogriješio, dopustio da mu ona prođe ispod noge i ravno pred Benzemu, koji ju je poslao u praznu mrežu.

Nesretni golman je nakon utakmice shrvan ostao sam sjediti na terenu stadiona Santijago Bernabeu, svjestan šta je napravio u jednoj od najvažnijih utakmica u svojoj karijeri. Susret je na koncu završio 2-2, čime je Real obranio pobjedu 2-1 iz prve utakmice.

- Ne mogu vam opisati koliko sam razočaran što smo ispali iz Lige prvaka. Toliko smo željeli to finale. Dali smo sve od sebe i onda mi se dogodila ova nepotrebna greška. Ne mogu je objasniti. Žao mi je zbog saigrača i vas, navijača - poručio je Ulreih, koji je ove sezone dobio priliku na vratima bavarskog velikana nakon što se povrijedio Manuel Nojer (Neuer).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.