LONDON

Je li moguće koliku je plaću Enrike tražio od Arsenala

Avaz Sport

3.5.2018

Od dana kada je legendarni Francuz Arsen Venger (Arsene Wenger) nakon pune 22 godine odlučio napustiti klupu Arsenala kao njegov idealni nasljednik spominje se Luis Enrike (Enrique), trener koji je od 2014. do 2017. vodio Barcelonu s kojom je osvojio dva španjolska prvenstva i Ligu prvaka.

No, ako do tog posla dođe sigurno neće proći tako glatko kako su neki mislili. Naime, prema pisanju engleskog „The Mirrora“ 47-godišnji Enrike navodno želi godišnju plaću od čak 17 miliona eura neto. To znači kako bi čelne ljudi Arsenala, zbog porezne stope koja je na snazi u Velikoj Britaniji, Enrike ukupno koštao čak 28 miliona eura.

Podatak kako je Enrike zatražio duplo veću plaću nego što je imao Venger sugerira kako je na preliminarnom razgovoru za posao bio poprilično samouvjeren ili bolje rečeno, bahat. U slučaju da dobije tako veliku plaću Enrike bi zarađivao više nego Pep Gvardiola (Guardiola) ili Žoze Murinjo (Jose Mourinho). Nakon što je objavljen iznos koji Enrike traži mnogi se pitaju je li moguće da je sve to tražio?


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.