BUENOS AIRES

Argentinska zvijezda ostaje bez Mundijala

Avaz Sport

4.5.2018

Napadački dvojac Juventusa Gonzalo Iguain (Higuain) i Paulo Dibala (Dybala) ipak će se naći među argentinskim putnicima na Svjetsko prvenstvo u Rusiju, dok će napadač Intera Mauro Ikardi (Icardi), prema svemu sudeći, ostati kod kuće.

Argentinski selektor Horhe Sampaoli (Jorge) posjetio je u Italiji svu trojicu napadača kako bi im objasnio svoje planove, a nakon sastanaka u Torinu i Milanu, Iguain i Dibala imali su razloga za zadovoljstvo, a Ikardi baš i ne.

Sampaoli je gotovo tri sata razgovarao s napadačima Juventusa i prema pisanju argentinskih medija, obećao im da će biti na popisu putnika za Svjetsko prvenstvo. Za Dibalu je Sampaoli prethodno izjavio da se ne može uklopiti u njegove ideje, dok je Lionel Mesi (Messi) poručio da Dibala i on ne mogu igrati zajedno, pa iznenađuje što će se zvijezda Juventusa ipak naći u Rusiji.

Ikardijeva situacija je drukčija. Napadač Intera bit će na širem popisu kandidata, a na listu od 23 igrača uskočit će jedino ako se Serhio Aguero (Sergio) ne oporavi na vrijeme.

Argentinci pišu kako je Sampaoli pokazao Ikardiju i nekoliko videozapisa njegovih kretnji pokušavši mu objasniti zašto se ne uklapa u njegove taktičke zamisli.

Aguero se sredinom aprila podvrgnuo artroskopskoj operaciji koljena te se nada da će se uspjeti oporaviti na vrijeme kako bi nastupio na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Aguero je posljednji put zaigrao za Mančester siti u uzvratnom dvoboju četvrtfinala Lige prvaka protiv Liverpula.

Ikardi je trenutno drugi strijelac Serie A s 27 golova. Više od njega zabio je tek napadač Lacija Ćiro imobile (Ciro Immobile), koji je postigao 29 golova. Dibala drži treće mjesto liste strijelaca s 21 golom, dok je Iguain postigao 16 golova.

Argentina otvara Svjetsko prvenstvo utakmicom protiv Islanda 16. juna, pet dana poslije igrat će protiv Hrvatske, a nastup u skupini D zaključit će 26. juna protiv Nigerije.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.