NOGOMET

Fenomenalan eurogol Kenana Muslimovića: Nasljednik Ronalda zna kako se puca

A. Sa.

5.5.2018

Kenan Muslimović, član njemačkog drugoligaša Regenzburga, iz derbija u derbi pokazuje da je ozbiljan potencijal i time najavljuje da se na njega može ozbiljno računati i u mladoj reprezentaciji BiH, s obzirom na to da je prošao sve mlađe selekcije "Zmajeva".

Bivši igrač Kajzerslauterna, Novare, Novog Pazara i Mladosti iz Kaknja rođen je u Austriji u Beču i zadovoljan je tretmanom kakav ima u klubu za kojeg igra.

- Kada sam, prije nekoliko mjeseci, došao u Regenzburg, prvi put sam osjetio toplinu u klubu i da prema meni svi čelnici imaju domaćinski respekt. Imam velike planove u narednom periodu, a ciljevi su mi da u klubu budem "broj jedan" i da zaigram za mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine – često ponavlja talentirani Muslimović.

Nogometni stručnjaci koji prate Kenanov napredak na terenu često imaju običaj reći kako poput slavnog Ronalda uzima i vlada loptom.


- Da je neko drugi, poznatiji, uzeo ovako loptu i zatresao mrežu, svi bi pričali o njemu kao o novom Ronaldu. A, Muslimović je na dobrom putu da se pokaže u još boljem svjetlu. Iz utakmice u utakmicu postiže sve više pogodaka. Na briljantan način zna ovaj mladić potresti mrežu protivničke ekipe – kaže nam jedan od Kenanovih suigrača.

- Igrao sam za U-17 reprezentaciju BiH kod selektora Sakiba Malkočevića. U U-19 selekciji BiH nisam bio, ali se nadam da ću vrlo brzo zaigrati za Mladu reprezentaciju BiH. Moje vrijeme tek dolazi - kazao je Kenan Muslimović.

Pogledajte jedan od posljednjih Muslimovićevih golova. Fantastičan eurogol!


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.