NOGOMET

Ogromno srce Muhameda Salaha

B92

5.5.2018

Muhamed Salah nastavlja da nas oduševljava iz sedmice u sedmicu fenomenalnim partijama na terenu, ali i onim što čini kada nije u kopačkama.

U javnost je izašla informacija da je Salah preko svoje fondacije započeo izgradnju bolnice i škole u rodnom selu Nagrig, lociranog oko 80 kilometara sjeverno od Kaira.

Nevjerovatni Egipćanin nastavio je da ispunjava misiju koju je sebi davno zacrtao, pa je tako sada donirao pet hekara zemlje i oko 400.000 eura za izgradnju bazne stanice za preradu pijeće vode, odnosno sistem kanalizacije, prenosi B92.

- Ne mogu da vam objasnim koliko nama sve ovo znači, najiskrenije. Zbog svega što je uradio za nas, ali i za cijeli Egipat. Bez teksta sam. Vidite i sami da ne mogu da zadržim emocije i dok samo govorim o tome - kaže jedan od lokalnih profesora i nastavlja:

"Dolazi i dalje kada god može da nas obiđe. Za nas nikada nije bio stranac niti će to ikada postati. Čak sam se jednom i izvikao na njega jer ide kroz selo bez osiguranja. Upitao sam ga je li svjestan šta je postao u međuvremenu, a on mi je samo odgovorio – 'Ovo je moj dom, moj selo – ovdje mi nije potrebno osiguranje. Opet, nikada ga nećete čuti kako priča o svojoj humanitarnoj organizaciji, prosto ne voli da priča o tome."

Oči gotovo 100 miliona sunarodnjaka bit će uprte u njega i tokom ljeta, pošto će poslije tri decenije posta predvoditi ''Faraone'' na Svjetskom prvenstvu.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.