ŠPANIJA

Mediji nagovaraju Zidana na počasni špalir

Avaz Sport

5.5.2018

Zinedin Zidan (Zinedine Zidane) je najavio da Real Madrid u sutrašnjem velikom derbiju neće napraviti počasni špalir kojim bi čestitao Barceloni na osvajanju La Lige. 

- Već sam rekao, nismo mi prekršili tu tradiciju, već oni. Osvojili smo klupsko Svjetsko prvenstvo, nisu nam priredili špalir. Kažu da se to radi samo ako sudjeluješ u tom natjecanju, a oni kao nisu. To je laž, pa sudjelovali su u Ligi prvaka, a preko nje dođeš do SP-a - pokušao je objasniti Zidan zašto neće biti počasnog pozdrava.

Barcelona dočekuje Real u nedjelju u 20.45 sati. Katalonci su već osigurali naslov, a tradicija u Španiji nalaže da im protivnik na prvoj sljedećoj utakmici čestita tako da se igrači stanu u dva reda i zaplješću dok oni prolaze kroz sredinu.

U Realu smatraju da je Barcelona prekršila to pravilo kad nije pozdravila realovce nakon njihovog osvajanja klupskog Svjetskog prvenstva. U Barceloni su dali smiješno objašnjenje da oni nisu sudjelovali u tom natjecanju pa zato nisu stali u špalir.

Sad su iz Reala odlučili vratiti istom mjerom.

No, s tim se ne slaže madridska „Marca“, najutjecajniji španski sportski list. Pod naslovom „Zidane, zapamti: Kad gubiš, daj ruku“, autor članka podsjeća Zidana na stihove utkane u himnu.

- Kad izgubiš, protivniku daš ruku, to je stih Realove himne, koja je dio kluba kroz povijest. Ako je Barcelona osvojila ligu i moraš doći na Nou kamp, onda prirediš špalir, zaplješćeš im i pokušaš pobijediti. Kao i uvijek.

- Real se ne bi smio spuštati na nivo onoga što se dogodilo kad Barcelona nije htjela odati počast jer se radilo o natjecanju u kojem oni nisu sudjelovali. To je nevjerojatan izgovor, mogli su do tog natjecanja da su osvojili Ligu prvaka. Ali to ne bi trebala biti isprika Zidanu da ponovi istu stvar i pokaže manjak poštovanja stavivši klupske vrijednosti sa strane - piše autor.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.