NOGOMET

Predsjednik Barcelone priznao: Ne želimo Nejmara, za Mesija niko nije pitao

Goal.com

8.5.2018

Žozep Bartomej (Josep Maria Bartomeu), španski poduzetnik i predsjednik Barcelone, potvrdio je da se još početkom ove sezone sastao s agentom Antoanom Grizmanom (Antoine Griezmann).

Nakon špekulacija koje su cijelo ljeto kružile oko Grizmanovog odlaska iz Atletika, Bartomeju je priznao kako se sastao s njegovim agentom početkom oktobra 2017. godine. Tada se Francuz spominjao kao zamjena za odbjeglog Nejmara (Neymar). Također je potvrdio i razgovor s predsjednikom Atletika Enrikeom Seresom (Enrique Cerez), za kojeg tvrdi kako su u sjajnim odnosima.

S druge strane, Dijego Simeone odbija priznati bilo kakve informacije vezane za odlazak njihovog najboljeg igrača. Otkupna klauzula za Francuza je 100 miliona eura, a igrač je rekao kako do Svjetskog prvenstva u Rusiji želi riješiti pitanje ostanka i odlaska iz Atletika kako bi bio koncentriran samo na reprezentaciju.

Predsjednik Barcelone se obratio javnosti vezano i uz njihovo najveće pojačanje prošlog ljeta, Ousmanea Dembelea, čiji se odlazak sve više spominje. Mladi Francuz je imao problema s povredama od samog početka te se nije uspio nametnuti u debitantskoj sezoni, ali Bartomeu odbacuje bilo kakve informacije vezane za njegov odlazak.

- Njegova prodaja uopće nije opcija. On je investicija za budućnost. Jako je mlad i još puno očekujemo od njega - zaključio je Bartomeju.

Isto tako potvrdio je da se Nejmara neće vratiti u Barcelonu. Već se neko vrijeme piše o nezadovoljstvu Nejmara u PSG-u i njegovom povratku u La Ligu, no kako Bartomeju tvrdi, to neće biti u Barcelonu.

- Nejmar se neće vratiti u Barcelonu. Imamo nove projekte i nemamo interes za Nejmara – dodao je.

Dotaknuo se odlaska i jednog od najboljih na svijetu, Lea Mesija (Lionel Messi). Posljednjih nekoliko sezona sve se češće spominje odlazak Mesija iz Barcelone, ponajviše u Mančester siti i PSG koji imaju dovoljno novca za takve ekshibicije. No, Bartomju tvrdi kako se ni jedan klub nikada nije javio kako bi pitao za Mesijevu cijenu.


- Niko nikada nije nazvao Barcu i pitao koliko Mesi vrijedi - kazao je Bartomeju.

- Barci bih dao sjajnu ocjenu za ovu sezonu. Čista devetka, sjajno je sarađivati s Valverdeom i igračima - zaključio je Bartomej.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.