NOGOMET

Džerard dovodi Fernanda Toresa u Rendžers?

A. M.

8.5.2018

Legendarni fudbaler Liverpula Stiven Džerard (Steven Gerrard) nedavno je imenovan za novog trenera Glazgov Rendžersa. Nekadašnjem odličnom veznjaku bit će to prvi trenerski posao, a zadatak mu neće biti nimalo lak. “Policajci” žele da u dogledno vrijeme prekinu dominaciju gradskog rivala Seltika, koja traje već godinama u Škotskoj.

Ono što je sigurno, Rendžers mora da se pojača, ali Stivi Dži ne želi da troši mnogo novca u prijelaznom roku, već će se opredijeliti za igrače kojima na ljeto istječu ugovori. On već ima na umu nekoliko imena, a zanimljivo je da je sa svima dijelio svlačionicu na Enfildu.

Kako prenose engleski mediji, prva želja novog trenera ekipe iz Glazgova je napadač Atletika iz Madrida, Fernando Tores (Torres), koji je potvrdio da će ovog ljeta napustiti “jorgandžije”. Njegova želja je da napusti Evropu, ali će Džerard učiniti sve da ga privoli da dođe u Škotsku.

“El Ninjo” nije jedini kome istječe ugovor, a koji je igrao sa Džerardom u LIverpulu. Spisak igrača je impresivan, a na njemu su Rajan Babel (Ryan), Džejms Milner (James Milner), Josi Benajun (Yossi Benayou), Alberto Akvilani, Pepe Reina, Martin Škrtel, Maksi Rodrigez i Alberto Moreno. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.