NOGOMET

Salah progovorio o svojoj budućnosti u dresu Liverpula

A. M.

11.5.2018

Fudbaler Liverpula Mohamed Salah vjeruje da je, zaključno s ovom sezonom, pred Liverpulom nova ''zlatna era”. Salah je ove sezone zaludio svijet svojim partijama u dresu Liverpula nakon što je u aktuelnoj sezoni postigao 43 gola na 50 takmičarskih mečeva. Sinoć je u Liverpulu bila održano gala večer gdje su dodjeljivane nagrade fudbalerima, a Salah je pokupio dvije. Egipćanin je uzeo nagradu za najboljeg fudbalera Liverpula po izboru saigrača, kao i nagradu za najboljeg fudbalera ekipe po izboru kluba, da bi potom odletio u London kako bi uzeo nagradu za najboljeg fudbalera godine u Engleskoj po izboru novinara.

– Sretan sam što sam osvojio ove nagrade. Imao sam odličnu sezonu, ali ništa od ovoga se ne bi desilo da nije bilo pomoći saigrača - rekao je Salah, koji je nešto ranije osvojio nagradu za najboljeg fudbalera Premijer lige po izboru svojih kolega iz profesionalnih liga Engleske.

Fenomenalne partije Egipćanina navele su medije da ga povezuju sa raznim klubovima, među kojima je Real Madrid, ali Salah odbacuje svaku mogućnost da ode, jer vidi budućnost sa Liverpulom. 

 – Ovo je samo početak. Ovo je moja prva godina ovdje, baš kao i nekim drugim fudbalerima. Imamo nevjerovatnu sezonu. Pobjeđivali smo sjajne timove kao što su Mančester siti i Roma i ovo je samo početak za ovaj tim - naglasio je Salah.

Liverpul će se 26. maja sastati sa Real Madridom u finalu Lige šampiona koje se igra u Kijevu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.