NOGOMET

Riječ "Mesi" je "zabranjena" u Ronaldovoj kući

A. M.

13.5.2018

Rivalstvo između Kristijana Ronalda (Cristiano) i Lionela Mesija (Messi) obilježilo je posljednju deceniju u svjetskom fudbalu. Poznato je da zvijezde Reala i Barcelone nisu prijatelji na tereni ni van njega, ali nekada djeluje da je netrpeljivost između njih i vještački medijski "napuhana".

Da nije poželjno izgovarati prezime Mesi u domu Ronalda, potvrdila je njegova sestra Katja za francuski "L'Ekip", koji je objavio opširnu priču o životu slavnog Portugalca.

Kod kuće ne razgovaramo o Mesiju. Kristijano zna da kada pređe kućni prag i izađe napolje kreće 'vrtlog'. On također zna da kada je napolju i uđe u kuću, da je tada zaštićen. To je mjesto gde puni baterije - rekla je Ronaldova sestra za francuski list.  

O životu Kristijana Ronalda je govorila i njegova majka Dolores, koja je istakla da njen sin još može da igra na vrhunskom nivou.

On je veoma fokusiran, ali je u glavi i veoma nervozan. On meč proživljava u glavi i razmišlja kako nešto može da se odigra. Neki mogu da igraju do 37. godine. Kristijano nije mašina, ali će nastaviti da igra dok to bude mogao, mislim još tri ili četiri godine. Uvijek je bio perfekcionista, uvijek hoće da bude najbolji, sve želi da uradi za pobjedu. Inače, on je zatvorena osoba - rekla je majka Kristijana Ronalda. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.