HNL

Dinamo je prvak Hrvatske!

Agencije

13.5.2018

Dinamo je prvak Hrvatske! Nakon što je remizirala Rijeka kod Cibalije i tako matematički ispala iz borbe za naslov prvaka, Hajduk je remizirao s Osijekom na domaćem terenu i tako uoči zadnjeg kola ostao na četiri boda razlike od vodećeg Dinama.

Hajduk je dominirao prvim poluvremenom kako posjedom tako i dobrim prilikama, imala je Kopićeva momčad šanse i morala je riješiti utakmicu, no nastavak utakmice donio je novo razočaranje Bijelima. Ipak, oni su poveli i to potpuno zasluženo nakon što je u 41. minuti poentirao Fran Tudor i tako približio Hajduk na dva boda do Dinama u live tablici.

U drugom poluvremenu Osijek je krenuo puno agresivnije i smanjio posjedom domaće momčadi kako bi zavladao terenom, a to mu je i uspjelo jer su nanizali brojne dobre prilike i potpuno su zasluženo izjednačili preko Marića u 59. minuti utakmice. Zaslužili su u drugom dijelu možda i još poneki pogodak, ali zaslužio ga je i Hajduk u prvom.

S obzirom da je svaka momčad dominirala jednim poluvremenom i da je Hajduk opet pokazao dva lica podjela bodova bila je najpoštenije rješenje ovog dvoboja koji se tako pokazao presudnim po prvenstvo i omogućio Dinamu da postane prvak kolo prije kraja. Modri će sutra proslaviti protiv Rudeša.

Hajduk je ostao treći, sada imaju bod manje od Rijeke, dok je Osijek siguran četvrti, to je za njih zadovoljavajuće, a zbog Hajdukovog plasmana u finale kupa i oni će imati izlaz u Evropu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.