RASTANAK

Kraj jedne ere: Nakon 22 godine Arsen Venger više nije trener Arsenala

Sportske.net

13.5.2018

Arsen Venger (Arsene Wenger) danas je odradio svoju posljednju utakmicu na klupi Arsenala.

Njegova ekipa je slavila na gostovanju Hadersfildu, a uprava "Terijera" mu je pripredila i špalir kao i poklon za oproštaj od "Tobdžija" nakon 22 godine.

Iznad stadiona u Hadersfildu su preletali i avioni sa porukama za francuskog stručnjaka.

Za više od dvije decenije, Venger je Arsenal predvodio u 1235 mečeva, ostvario je 707 pobjeda, "Tobdžije" su pod njegovom palicom mreže rivala tresle u 2298 navrata.

Osvojio je za 7895 dana Venger sedam trofeja u FA kupu, tri u Premier ligi, u dva navrata je uspjevao do dođe do duple krune, u sedam navrata je osvojio i Komjuniti Šild.

Danas se oprostio od voljenog kluba, poklonio se navijačima pred posljednji meč u Arsenalu, navijačima koji su ga obožavali i kovali u zvijezde, ali su ga i nerijetko osporavali i tjerali iz kluba.

Na kraju su se ipak rastali u dobrim odnosima, Venger se nakon susreta sa Hadersfildom i prvim osvojenim bodovima u gostima u 2018. godini, pozdravio sa najvjernijim "Gunerima", koji su sa tribina pratili njegov oproštaj.

"Naravno da sam vrlo emotivan posle 1.235 utakmica u jednom klubu. Da bismo uživali, morali smo da pobijedimo. Pobjede su ono što me čini sretnim i momci su to uradili.

Da li osjećam olakšanje? Ne baš, tužan sam. Biće mi teško da se prilagodim, ali moraću da se nosim s tim", izjavio je Venger nakon posljednje utakmice u klubu iz sjevernog Londona.

"Rekao bih da imamo nešto zajedničko i to će tako ostati. Nisu se uvijek slagali sa mnom, ali mi imamo nešto zajedničko, nešto sam želio da pokažem da poštujem i dijelim sa njima, a to je ljubav prema fudbalskom klubu Arsenal. To mora biti iznad svega", poručio je Venger navijčima Arsenala na oproštaju.

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.