NOGOMET

Stopera Kelna željeli u Njemačkoj i Hrvatskoj, on došao u BiH

D. J.

14.5.2018

Iako je tek napunio 17 godina, stoper kadetske reprezentacije naše države Robert Voloder dugo je bio na meti njemačkog i hrvatskog nogometnog saveza.

Ovaj talentirani nogometaš rođen je 2001. u Frankfurtu. Karijeru je počeo u ekipi Ofenbaha, a prije dvije godine prešao je u Keln, gdje je sada kapiten kadetskog tima.

U dosadašnjem dijelu sezone odigrao je 22 utakmice i jednom se upisao u listu strijelaca, što ga je dovelo i do kadetske reprezentacije BiH, koja je prije nekoliko dana završila nastup na Evropskom prvenstvu u Engleskoj.

Voloder je igrao u svim utakmicama kvalifikacionog ciklusa, a potom i na Evropskom prvenstvu bio standardni član početnih 11. Na početku razgovora za “Dnevni avaz” rekao nam je da je odluka da nastupa za BiH isključivo njegova i da roditelji nisu imali utjecaja na nju. Majka mu je iz Hrvatske, a otac iz Bosne i Hercegovine.

- U samom početku, kao i svi drugi dječaci, bio sam u napadu, jer sam želio postizati golove. Ali, jedan od trenera prebacio me u defanzivni red i ostao sam tu. Na stoperskoj poziciji dobro se snalazim. Naredne sezone ulazim u mlađu ekipu U-19, ali probat ću se izboriti za minutažu. Nadam se da ću to i uspjeti, ali ima još vremena – rekao je Voloder.

Nastup u Engleskoj, nažalost, nije polučio plasman u četvrtfinale, nastupima na završnici, ali i kroz kvalifikacije, naši momci pokazali su da se na njih može računati.

- Šteta je što nismo iskoristili priliku i prošli u četvrtfinale, ali imamo izuzetno talentovanu generaciju i očekujem da mnogi od nas u budućnosti naprave dobre karijere – kaže Voloder.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.