NOGOMET

Sari: Titulu smo izgubili u hotelu!

A. M.

14.5.2018

Dosta se ovih dana šuškalo o eventualnom odlasku trenera vicešampiona Italije, a sinoć se konačno oglasio i Mauricio Sari (Maurizio Sarri).

Napoli je u nedjelju izgubio posljednje teoretske šanse za osvajanje titule. Juventus je sada na nedostižnih ”plus 4”, kolo prije kraja, pa pobjeda Napolitanaca nad Sampdorijom od 2:0 nije imala nikakav značaj.

- Jasno je da je Juventus moćniji u svakom pogledu. Ipak, nisam ih dovoljno gledao da bih mogao da kažem da li su i najbolji. Trebalo je da ranije odemo u krevet u subotu uvečer u Firenci. Tim je pretrpeo psihološki udar i to se odrazilo na rezultat. Zato jedino žalim što smo ovu sezonu izgubili u hotelu, a ne na terenu. Izgubili smo tri utakmice i poslije svake od njih potom remizirali u sljedećim mečevima. Ekipa je na neki način i osjetljiva i ranjiva. Morat ćemo još više da radimo - objašnjava Sari. 

Između ostalog, Sari je rekao da mu slijede razgovori sa prvim čovjekom kluba Aurelijom de Laurentisom: 

- Ono što mogu da kažem je to da mnogo volim i ovaj grad i navijače i to se nikad neće promijeniti, bez obzira kako se ova priča završi. U četvrtak je klupska večera, tako da ćemo se tamo sresti, osim ako se jedan od nas dvojice ne pojavi - rekao je Sari.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.