NOGOMET U KOMŠILUKU

Sudija Obradović voli se "ugraditi": Ovakav penal Spartaku ni trener svirao ne bi

Index.hr

14.5.2018

Srbija, a zahvaljujući društvenim mrežama i cijeli svijet, smije se sudiji Srđanu Obradoviću.

Kralj kikseva među djeliocima pravde u Srbiji i otprije poznat po nevjerovatnim pogreškama, nadmašio je sam sebe na derbiju pretposljednjeg kola Lige za prvaka. 

U Subotici je domaći Spartak dočekao niški Radnički u odlučujućoj utakmici za plasman u Evropsku ligu sljedeće sezone. Direktni dvoboj za Evropsku ligu pripao je domaćinu, koji je slavio 2:0, uz malu pomoć sudije Obradovića.

Prvo je u 49. minuti gostima isključio Pavkova zbog dva žuta kartona, zatim je u 66. minuti dosudio penal iz kojeg Nikolić postiže gol za vodstvo Spartaka 1:0. 

Ali, teška sudijska lakrdija, nezapamćena čak i na ovim prostorima, dogodila se u 79. minuti. Lopta je na desnoj strani kaznenog prostora prizemno prošla kroz noge igraču Radničkog, a sudija je pokazao na penal. 

Nikolić i iz ovog kaznenog udarca poentira za konačnih 2:0.

Gledajte snimak sto puta i nećete shvatiti zašto, a osim nebuloznog penala, odmah ćete primijetiti i da prilikom dosuđivanja nepostojećeg jedanaesterca protiv njih igrači Radničkog nisu radili što bi bilo logično - burno se bunili i prigovarali sudiji.

Situacija koja iz svih uglova jako smrdi na namještaljku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.