NOGOMET

Memorijal "Srđan Aleksić": Trofeji Slobodi i Loznici

Avaz Sport

14.5.2018


Četvrti po redu memorijalni turnir „Srđan Aleksić“ na pomoćnom stadionu Tušanj u Tuzli okupio je 10 ekipa iz BiH i Srbije, a nakon sjajnog druženja dječaka dodijeljeni su trofeji za najbolje.

U kategoriji dječaka godišta 2007./2008. prvo mjesto osvojila je Sloboda, pobijedivši u finalu ekipu Pjetlića 4:3 (penali). Treća je bila Loznica, a za najboljeg igrača je proglašen Arslan Dizdarević (Sloboda), dok je njegov klupski kolega Daris Begić ponio titulu najboljeg golmana. Najbolji strijelac turnira bio je Benjamin Zukić (Pijetlić).

Ekipi Loznice pripalo je prvo mjesto u kategoriji dječaka godišta 2009./10. Oni su u finalu sa 2:0 pobijedili Zvijezdu 09 – Akademija Sava Milošević iz Bijeljine. Treće mjesto zauzeo je tuzlanski Bambi. Najbolji golman bio je Marko Miljanović (Zvijezda 09), strijelac Balša Božić (Loznica), a njegov suigrač Nikola Simić najbolji igrač turnira. U revijalnoj utakmici reprezentacija Radničkih sportskih igara pobijedila je veterane Slobode rezultatom 1:0.

Turnir se u Tuzli održava posljednje četiri godine u spomen na Srđana Aleksića, trebinjskog heroja koji je mučki ubijen 1993. godine dok je spašavao život sugrađaninu Alenu Glavoviću.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.