NOGOMET

Emeri: Nejmar je umoran od svih laži

A. M.

15.5.2018

Trener Pari Sen Žermena Unai Emeri (Emery) istakao je da je njegov igrač Nejmar (Neymar) na istom nivou kao prve zvijezde Barcelone i Real Madrida Lionel Mesi (Messi) i Kristijano Ronaldo (Cristiano). U posljednje vrijeme sve se češće govori o želji Brazilca da napusti francusku Ligu 1 i vrati se u Španiju. Mada se kao prvi izbor ne navodi njegov nekadašnji klub Barcelona, već Real Madrid.

- Bilo je momenata ove sezone kada je sve vezi sa Nejmarom preuveličavano. Sam fudbaler ne govori mnogo. Rekao nam je da je umoran od svih laži. Neću biti njegov glasnogovornik, ali vjerujem da će naredne sezone biti u Parizu. Bilo bi to pravo rješenje za klub i za igrača - kazao je Emeri. 

Nejmar je u Pariz stigao pred početak sezone za rekordnih 222 miliona eura, a u 30 utakmica postigao je 28, prije nego što ga je povreda udaljila od terena u februaru.

Uživao sam u radu sa njim. Zadovoljan sam sasvim. Povreda mu je naštetila jer je mogao još bolje brojke da ostvari. Vjerujem da će dostići maksimum - zaključio je Emeri, koji će izvjesno otići iz kluba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.