Sudija Obradović pao na poligrafu: Slijedi novo saslušanje, pa odluka o pritvoru!

Autor: Novosti.rs
15.05.2018 19:09
A
A
A

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, policija je uhapsila Srđana Obradovića (42), osumnjičenog da je zloupotrebio službeni položaj i njemu je određeno zadržavanje do 48 sati. 

Prilikom privođenja i saslušanja u policijsko odjeljenje za borbu protiv korupcije, osumnjičeni fudbalski sudija je, kako nezvanično saznaju Novosti, bio podvrgnut i poligrafskom ispitivanju, koje, navodno nije prošao.

Arbitar će u srijedu ponovo biti saslušan, poslije čega će se odlučiti da li će osumnjičenom biti određen pritvor ili će mu biti dozvoljeno da se u daljem postupku brani sa slobode.

Fudbalski sudija se, kako je u utorak saopštio MUP, sumnjiči da je na fudbalskoj utakmici u Subotici, između fudbalera Spartaka i niškog Radničkog, iskoristio svoj službeni položaj. To je, kako se dalje navodi, učinio tako što je favorizirao domaći tim, odnosno subotički Spartak, i time ih stavio u povoljniji položaj u odnosu na protivnika.

Podsjećamo, meč između subotičkog Spartaka i Radničkog iz Niša odigran je u nedjelju u Subotici, a buru u javnosti izazvao je potez sudije Obradovića koji je ekipi iz Niša dosudio penal, za koji se tvrdi da nije ni postojao.