TRAGEDIJA

Bivši igrač Aston Vile Džejlojd Samjuel ostavio djecu u školi i odvezao se u smrt

AFP

Goal.com

15.5.2018

Nekadašnji odbrambeni igrač Aston Vile Džejlojd Samjuel (Jlloyd Samuel) poginuo je u saobraćajnoj nesreći u 37. godini. Vijest je na službenoj Facebook stranici potvrdio i Nogometni savez Trinidada i Tobaga, čiji je Semjuel bio reprezentativac. 

Semjuel je ostavio djecu u školi i na povratku kući je učestvovao u saobraćajnoj nesreći koja je završila fatalno po njega. Iza sebe je ostavio suprugu i troje djece. 

- Primili smo užasne vijesti da je bivši reprezentativni odbrambeni igrač i nekadašnji igrač Aston Vile i Boltona Džejlojd Samjuel poginuo u saobraćajnoj nesreći u Engleskoj ovog jutra - napisali su iz ovog saveza na Facebooku.

- Prema dostupnim informacijama, Džejlojd se vraćao kući nakon što je ostavio djecu u školi i sudario se s drugim vozilom. Vozilo mu se pri tome zapalilo i na mjestu nesreće je pronađeno njegovo spaljeno tijelo.

- Nogometni savez Trinidada i Tobaga i njegovi bivši saigrači iz reprezentacije upućuje izraze saučešća Semjuelovoj porodici u Engleskoj te Trinidadu i Tobagu.

Semjuel je počeo seniorsku profesionalnu karijeru 1998. godine u Aston Vili, gdje je proveo devet godina, a jedan je kratak period bio saigrač i hrvatskog nogometaša Boška Balabana, koji je za birminghamski klub nastupao od 2001. do 2003. godine.

Osim za Aston Vilu, Semjuel je igrao za Bolton, Gilingam, Kardif siti te iranske klubove Esteglal i Pajkan.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.