RIM

Džeku traže Amerikanci, Roma mu nudi novi ugovor

Avaz Sport

16.5.2018

Roma će ponuditi Edinu Džeki novi ugovor. Reprezentativac Bosne i Hercegovine iza sebe ima još jednu zaista sjajnu sezonu u dresu rimskog tima, a iako su mu 32 godine, u Romi još itekako računaju na njega.

Rukovodstvo rimskog tima odlučilo mu je ponuditi produžetak saradnje do 2021. godine, ali uz mjere štednje na njegovom novom ugovoru.

Ideja je da se njegova zarada od 4,5 miliona eura po sezoni, odnosno ukupno devet miliona eura podijeli na tri dijela, tako da bi Džeko taj novac zaradio u tri, umjesto u dvije sezone.

Naravno, novi ugovor bi uključivao i određene bonuse koji bi mu se isplaćivali u zavisnosti od njegovih nastupa.

Međutim, „Gazzetta dello Sport“ tvrdi da je Džeko dobio i zanimljivu ponudu iz američke MLS lige. Nova franšiza Los Anđeles FC želi ga dovesti u svoje redove i aktivno rade na ponudi za kapitena reprezentacije BiH.

Žele u svoje redove dovesti atraktivno ime, koje će privući veliku pažnju, i odlučili su se za pokušaj angažiranja Edina Džeke.

Ipak, za sada je mnogo izvjesnije da će Džeko ostati u Romi. Ponuda Rome je itekako primamljiva, usprkos nešto nižim primanjima. Aktuelni ugovor s Romom Džeki ističe 2020. godine.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.