NOGOMET

Bh. fudbalske sudije ponovo u humanoj misiji

A. M.

16.5.2018

Akciju koju su zajedničkim snagama organizirali Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka”, Crveni križ FBiH, Crveni križ Općine Centar i Zavod za transfuzijsku medicinu FBiH, bezrezervno su podržali članovi Udruženja fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajevo.

Apel upućen iz Roditeljske kuće Dječije klinike probudio je alarm i ekspresnom organizacijom potaknuo veći dio punoljetnog članstva koji su darovali svoju krv za djecu oboljelu od raka te im na taj način omogućili lakši nastavak borbe sa ovom opakom bolešću.

Treba napomenuti da je od ukupnog broja jučerašnjih dobrovoljnih darivalaca krvi, jedna trečina iz članstva Udruženja fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajevo.

- Želja nam je da osim sportskog napretka kod svojih članova razvijamo i ljudsku odnosno humanu stranu. Riječ je o mladim i potpuno zdravim osobama koje usmjeravamo da budu društveno odgovorne i prije svega humane, tj. da imaju osječaj za bolesne i one kojima je potrebna bilo kakva pomoć. Uvijek ćemo se odazivati na ovakve i slične akcije. Ovim putem bih se zahvalio svim članovima Udruženja koji su na ovaj način nastavili našu humanu i društveno odgovornu misiju koja je jedan od postulata našeg Udruženja - rekao je predsjednik UO Udruženja fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajevo Ibrahim Hasanbegović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.