REPREZENTACIJA BIH

Čivić: Uzbuđen sam zbog poziva

Avaz Sport

16.5.2018

Selektor nogometne reprezentacije BiH Robert Prosinečki uputio je poziv mladom reprezentativcu Eldaru Čiviću, koji trenutno igra na posudbi u Spartaku iz Trnave, za prijateljske utakmice protiv Crne Gore i Južne Koreje.

Čivić je zvanično nogometaš Sparte iz Praga, ali ovu godinu igra na posudbi u Spartaku, a sjajnim igrama u klubu, ali i mladoj reprezentaciji zaslužio je poziv u A tim. Čivić igra na poziciji lijevog beka, a posebno impresivni bili su njegovi prodori i centaršutevi u meču protiv Velsa, gdje je bio jedan od naših najboljih igrača.

Čivić je rekao da ne postoje riječi kojima može opisati svoju sreću i da je poziv u reprezentaciju san svakog mladog nogometaša.

- Osjećam se uzbuđeno, ovo je ono o čemu svaki mladi nogometaš sanja i mislim da ne postoje riječi kojima mogu opisati svoju sreću. Nadam se da ću dobiti priliku za igru u ovim utakmicama i da ću pokazati da poziv nije došao slučajno - kaže Čivić.

U ovoj klupskoj sezoni odigrao je ukupno 16 utakmica u kojima je postigao jedan pogodak, a upisao je i jednu asistenciju.

Kompletan spisak igrača koji su dobili poziv za dva prijateljska meča selektor će pročitati u četvrtak.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.