ITALIJA

Mančini: Želim postati prvak svijeta

Avaz Sport

18.5.2018

Roberto Mančini (Mancini) predstavljen je italijanskoj javnosti kao novi selektor Italije. Kako je rekao, dobio je posao iz snova. 

Imat će zadatak da vrati “Azure” među najbolje reprezentacije svijeta nakon što se nisu uspjeli plasirati na Svjetsko prvenstvo, prvi put nakon 1958. godine. Zbog toga su Italijani bili bez selektora od završetka kvalifikacija, otkako je Đanpjero Ventura (Gian Piero) dobio otkaz.

Mančini, bivši trener Intera, Lacija, Mančester sitija, Galatasaraja i Zenita, obratio se novinarima u trening-centru reprezentacije pored Firence. Potpisao je 4,6 miliona eura vrijedan ugovor na dvije godine.

- Postati selektor je san svakog trenera, a u svakoj karijeri dolaze trenuci kad morate donijeti odluku. Trenirao sam mnogo godina i smatram da je došao trenutak da uradimo nešto s reprezentacijom Italije, jer je neodlazak na Svjetsko prvenstvo veliko razočarenje. Svaki trener želi ovaj posao, a ja mislim da je pravo vrijeme za mene, jer želim postati svjetski prvak – rekao je Mančini.

Mediji nagađaju na bi Mančini u državni dres mogao vratiti Marija Balotelija (Balotelli), koji nije igrao za Italiju od 2004. godine. U Mančiniju su Italijani dobili trenera sa 13 osvojenih trofeja, među kojima su titule prvaka Serije A s Interom te Engleske sa Mančester sitijem.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.