BERLIN

Salihamidžić i Kovač se gurali oko sudije

Avaz Sport

20.5.2018

Nogometaši Ajntrahta iz Frankfurta iznenađujuće su savladali Bajern u finalu Kupa Njemačke rezultatom 3:1, a jedna situacija u kojoj su se Niko Kovač i sprotski direktor Bavaraca Hasan Salihamidžić privukla je puno pažnje njemačke javnosti.

Iako je Bajern prije finalne utakmice važio za velikog favorita, ekipa Nike Kovača koja je definitivno najveće osvježenje u ovogodišnjem izdanju njemačke Bundeslige upisala je veliku pobjedu i ovu sezonu završili su izuzetno važnim i cijenjenim trofejom pobjednika kupa.

Sama utakmica ponudila je odličan nogomet i s jedne i s druge strane, a jedna situacija koja se desila pored terena privukla je puno pažnje javnosti u Njemačkoj. Naime, kod rezultata 2:1 za Ajntraht, iz tabora Bajerna tražili su najstrožiju kaznu nakon prekršaja nad Martinezom, no sudija je uz pomoć VAR-a odlučio da nije riječ o faulu za kazneni udarac. 

U tom trenutku, nastala je gužva pored aut-linije jer je sportski direktor Bajerna Hasan Salihadmidžić želio razgovarati sa četvrtim sudijom, a u sve se uključio trener Frankfurta Niko Kovač, kojeg je popularni Braco odgurnuo od sebe, na šta mu trener Ajntrahta nije ostao dužan.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.