OPROŠTAJ

Inijesta satima nakon utakmice sjedio sam na centru Nou Kampa

Index.hr

21.5.2018

Velik Andres Inijesta (Iniesta, 34), vjerovatno najbolji veznjak našeg doba, sinoć je odigrao posljednju, 674. utakmicu u dresu Barcelone.

Novi prvaci pobijedili su Real Socijedad golom Filiša Kutinja (Philippe Coutinh), ali je 90.000 ljudi došlo pozdraviti i oprostiti se s igračem koji je u Barceloni proveo 22 godine dosadašnje karijere.

Nakon utakmice igračima Barce uručen je pehar za titulu prvaka Španije, koji je Inijesta posljednji put podigao, a saigrači su ga nakon toga bacali uzrak. Na Nou Kampu ugasila su se svjetla, nebo iznad Barcelone obasjao je veliki vatromet, a mikrofon je uzeo legendarni kapiten, kojem je cijeli stadion skandirao: "Inijestaaa! Inijestaaa!"

- Ovo su bile 22 prekrasne godine i bila mi je čast braniti boje ovog kluba, za mene najvećeg na svijetu. Želim zahvaliti svim mojim saigračima i svima vama na stadionu. Samo želim reći da će moje srce ovdje biti zauvijek - rekao je kroz suze Inijesta, koji je s Barcelonom osvojio 31 trofej, od čega devet naslova prvaka i četiri Lige prvaka.

Iako su mu klub i navijači priredili spektakularni oproštaj, Inijesta se očito na svoj način želio oprostiti od Kamp Noua. Dugo nakon što su svi gledaoci i igrači napustili stadion, Andres je sat i po poslije ponoći, potpuno sam i bos, izašao na travnjak golemog i mračnog stadiona i sjeo na centar. Gledao je oko sebe, okretao se prema svim tribinama, a onda izvadio mobitel i nešto snimao.

Inijesta je tako sam sjedio nekoliko minuta, sve dok se nije pojavio fotoreporter koji je kamerom uhvatio ovaj fantastični trenutak.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.