NOGOMET

Krstajić za "Avaz": Sitnice su odlučivale da BiH ne ode na Mundijal

Avaz Sport

21.5.2018


Na žalost svih nas, Bosanaca i Hercegovaca, nogometna reprezentacija naše zemlje neće nastupiti na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Rusiji. No, za utjehu nam je da će BiH na Mundijalu, ipak, imati nekoliko “predstavnika”.

Velika očekivanja

Riječ je o Bosancima i Hercegovcima koji ili igraju ili s klupe predvode druge selekcije. Jedan od njih je i rođeni Zeničanin Mladen Krstajić, koji će na SP-u u Rusiji s klupe voditi selekciju Srbije.

Bivši nogometaš Šalkea naslijedio je na klupi “Orlova” Slavoljuba Muslina i imat će težak zadatak, jer javnost kod naših istočnih komšija ima velika očekivanja od Mundijala u Rusiji.

- Očekujem da dostojanstveno predstavljamo Srbiju. Uskoro počinju pripreme pa posljednje dvije provjere. Dakle, ima još vremena do odlaska u Rusiju. Već smo napravili veliki uspjeh plasmanom na Svjetsko prvenstvo, ali trudit ćemo se sigurno da i na Mundijalu ostavimo dobar utisak – rekao je Krstajić u ekskluzivnom razgovoru za “Dnevni avaz”.

Naše komšije igrat će u grupi E zajedno s Brazilom, Kostarikom i Švicarskom, koju s klupe predvodi još jedan Bosanac – Vladimir Petković.

- Sigurno je da nemamo lake rivale. Nećemo se unaprijed predati i reći da smo bez šansi. Gledajući listu, Kostarika je najslabiji protivnik. Upravo protiv njih igramo na startu i mislim da je taj meč najvažniji – rekao je Krstajić.

Najvećom snagom Srbije Krstajić smatra zajedništvo koje vlada oko selekcije “Orlova”.

- Dobra atmosfera i zajedništvo temelj su svega. Bez pozitivne atmosfere, nema ni rezultata, a hvala Bogu, kod nas je ne nedostaje. Osim toga, imamo kvalitetne igrače na svim pozicijama – rekao je Krstajić.

Lijepa budućnost

Osvrnuo se Krstajić i na činjenicu da u Rusiji neće biti “Zmajeva”. Prema njegovom mišljenju, imamo sjajnu selekciju i nesretno smo ostali bez Mundijala.

- Naravno da Bosna i Hercegovina ima odlične igrače. Sitnice su odlučivale o plasmanu na Svjetsko prvenstvo. Nedostajalo je i sreće. Vjerujem da je pred reprezentacijom BiH lijepa budućnost. Imate euforične i energične navijače, koji vole nogomet – rekao je selektor Srbije, koji je na kraju ljubiteljima fudbala u BiH poručio:

- Kad već BiH nije na Svjetskom prvenstvu, a imate selektora iz BiH, navijajte za Srbiju – poručio je Krstajić.


Znam Kolašinca, imat će uspješnu karijeru 

Krstajić je najsjajnije trenutke karijere proveo u Šalkeu. Za “Kraljevskoplave” odigrao je 131 utakmicu. Igrao je u zadnjoj liniji, baš kao i Sead Kolašinac, koji je nogometno ime, također, stekao u klubu iz Gelzenkirhena.

- Znam Kolašinca kao igrača. Kad sam ja odlazio iz Šalkea, on je došao. Dobar je igrač, može da funkcionira na različitim pozicijama i mislim da će imati uspješnu karijeru – rekao je Krstajić.

Ne zaboravljam odakle sam 

Iako Mladen ima bezbroj obaveza, svaki slobodan trenutak koristi da posjeti svoju Zenicu. Kako kaže, bezbrižni trenuci iz mladosti nikad se ne zaboravljaju.

- Kad god imam vremena, odem u Zenicu. Tamo se uvijek osjećam prijatno i imam zaista lijepe uspomene. Naročito u selu Drivuša, u kojem sam odrastao. Nikad ne zaboravljam odakle sam i gdje sam

rođen – rekao je Krstajić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.