ŠVICARSKA

Bankarska prognoza: Njemačka će biti prvak svijeta

Avaz Sport

21.5.2018

Prvi favoriti predstojećeg Svjetskog prvenstva u Rusiji su Nijemci sa 24 posto šansi za odbranu naslova osvojenog 2014. u Brazilu, zaključili su analitičari švicarske UBS banke nakon upotrebe alata kojima se služe u svojim predviđanjima kretanja cijena na svjetskim ekonomskim tržištima.

Hrvatska reprezentacija je prema izgledima za trijumf u Rusiji svrstana u istu skupinu sa reprezentacijama Srbije, Senegala, Islanda i Južne Koreje, koje imaju svega 0,2 posto izgleda za osvajanje naslova svjetskih prvaka.

Prognoza UBS-ovih analitičara temelji se na statističkom modelu u kojem su korišteni rezultati s prethodnih pet završnih turnira SP-a, procjena snage ekipa prema igračima koji bi trebali zaigrati u Rusiji, kao i rezultati iz kvalifikacija.

Prognoza UBS-ovih analitičara temelji se na statističkom modelu u kojem su korišteni rezultati s prethodnih pet završnih turnira SP-a, procjena snage momčadi prema igračima koji bi trebali zaigrati u Rusiji, kao i rezultati iz kvalifikacija.

Osim Njemačke, kvantitativna metoda analitičara, koji raspolažu najvećim portfeljom na svijetu, najbolje izglede za osvajanje pobjedničkog trofeja u Rusiji dala je Brazilu (19,8 posto) i Španiji (16,1 posto).

- Njemačka i Brazil imat će lagan posao na početku, dok Španija u grupi, već na startu, ima za suparnika Portugal, aktuelnog prvaka Evrope, izjavio je šef UBS-ova odjela za raspodjelu imovine na progresivnim tržištima Mihael Bolinger.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.