TRENERI

U Mančesteru je šef Gvardiola, a u Parizu Nejmar

Avaz Sport

22.5.2018

Španski trener Unai Emeri (Emery) poručio je nakon odlaska iz PSG-a da je glavni čovjek te ekipe Brazilac Nejmar (Neymar). 

Čelnici Parižana su učinili sve kako bi prošlog ljeta angažovali Nejmara i na kraju su za njegove usluge platili 222 miliona eura. Jedan od glavnih motiva za Brazilca da dođe u PSG bilo je obećanje čelnih ljudi kluba da će učiniti sve kako bi on postao najbolji igrač svijeta. 

Mnogi mediji špekulisali su tokom sezone da je Brazilac glavni u svlačionici PSG-a, a ne trener Emeri, a to je sada potvrdio i španski stručnjak.

- Znam kada sam glavni čovjek u grupi, a kada nisam. U svakom klubu morate znati koja vam je uloga dodjeljena i koju ulogu vam je dao ostatak grupe. Po mom mišljenju u PSG-u lider se zove Nejmar. Preciznije rečeno, lider će se zvati Nejmar jer on je još uvijek u procesu da to postane, rekao je Emeri i dodao:

- Nejmar je stigao u PSG da bi postao lider, da bi prošao neophodni proces kako bi postao najbolji fudbaler svijeta. To je proces za koji treba još vremena. U Mančester sitiju je lider Pep Gvardiola, a u PSG-u Nejmar. Imao sam dosta diskusija sa njim kada je u pitanju ta tema. Neke diskusije su dale rezultat, neke nisu.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.