NOGOMET

Bufonu ponuđen četverogodišnji ugovor: Specijalni bonus od 32 miliona eura

AFP

Antenam.net

23.5.2018

Đanluiđi Bufon (Gianluigi Buffon) nije ni blizu toga da okači rukavice o klin, a mogao bi braniti do svoje 45. godine!

Tako je, ako je vjerovati italijanskom listu ''La Republika'', zamislila uprava Pari Sen Žermena, koja je živoj legendi svjetskog fudbala ponudila ugovor na četiri godine! Bufon u januaru puni 41. godinu, što praktično znači da bi karijeru mogao završiti tek na polovini pete decenije, piše Antenam.net.

Bufon je, zajedno sa svojim agentima, obavio, kako se ističe, vrlo konstruktivne razgovore s upravom Pari Sen Žermena i navodno su obje strane zainteresirane za dugoročnu saradnju. Čovjek koji je obilježio cijelu fudbalsku epohu novijeg doba trebalo bi od Pari Sen Žermena dobiti ugovor karijere koji bi na godišnjoj bazi iznosio oko 7.000.000 eura, kada se odbiju svi porezi.

Ono što je novost u odnosu na sve dosadašnje informacije jeste da će Bufon dobiti i specijalni bonus od 8.000.000 eura godišnje da bi postao promoter Mundijala u Kataru 2022. To znači da bi Bufon za četiri godine inkasirao vrtoglavih 32.000.000 eura.

Mada ne djeluje nimalo logično da dojučerašnji kapiten Juventusa ostane aktivan golman u naredne četiri godine, opet ne treba zaboraviti reakciju kompletne javnosti kada je Edvin van der Sar odlučio da se povuče s mjesta prvog golmana Mančester junajteda u 41. godini, u vrijeme kada je bio jedan od trojice najboljih čuvara mreže na planeti.

Sve, naravno, zavisi od vrste dogovora koji PSŽ i Bufon budu postigli, piše Antenam.net.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.