BEOGRAD

I policajac povrijeđen u tuči navijača Partizana pred finale Kupa Srbije

Srna

23.5.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Foto: Telegraf

Veliki broj navijača Fudblaskog kluba Partizan i jedan policajac povrijeđeni su u današnjoj tuči dvije navijačke grupe "Crno-bijelih" na naplatnoj rampi "Nais", na autoputu Beograd - Niš, rečeno je u Beti niškoj Hitnoj pomoći.

- Veći broj navijača naše ekipe zbrinule su na licu mjesta i oni su odbili da budu prebačeni do Kliničkog centra. Do Kliničkog centra prebačeni su jedan policajac s povredom noge i navijač s povredom glave - rekli su u Hitnoj pomoći.

Prema riječima ljekara, svi povrijeđeni imaju lakše povrede, uglavnom glave, ruku i nogu.

Dvije grupe navijača Fudblaskog kluba Partizan sukobile su se danas oko 14 sati na autoputu ka Surdulici, poslije čega je intervenirala policija i blokirala put, a potom omogućila normalno odvijanje saobraćaja.

U tuči su navijači koristili baklje, motke i kamenice.

Policija je intervenirala, pokušavajući razdvojiti dvije grupe, a, kako Radio-televizija Srbije nezvanično saznaje, autoput u smjeru prema Nišu bio je blokiran nekoliko sati. Saobraćaj je u međuvremenu normaliziran.

Navijači "Partizana" u velikom broju krenuli su prema Surdulici, gdje "Crno-bijeli" protiv Mladosti igraju finale Kupa Srbije.

Uprava Partizana tražila je ranije da se ta utakmica, zbog malog kapaciteta stadiona i mogućnosti sukoba frakcija navijača, ne igra u Surdulici, ali Fudbalski savez Srbije to nije prihvatio.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.