NOGOMET

Spasić hvali "Zmajeve": Pravi su profesionalci

Avaz Sport

24.5.2018

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine jučer se okupila u Sarajevu te obavila prvi trening u Trening-centru FK Sarajevo u Butmiru uoči prijateljskih utakmica protiv Crne Gore i Južne Koreje.

"Zmajevi" su po dolasku na pripreme radili individualno u teretani, a danas uslijedio i uvod u trenažni proces. Dragan Spasić, asistent bh. selektora Roberta Prosinečkog, pohvalio je igrače zbog njihovog profesionalizma. 

Nema povrijeđenih

- Želim da tako i nastave te da obave ove dvije utakmice na najbolji način. Misli su im više na odmoru, jer su prvenstva završena, ali još jednom, svaka im čast za njihovo ponašanje - dodao je Spasić. 

Istaknuo je da povrijeđenih igrača nema te da je to pozitivna stvar.

- Zadovoljan sam profesionalizmom. Naši igrači izvršavaju sve zadatke i na maksimalnom su nivou posvećenosti tako da ne možemo imati zamjerke. Što se tiče utakmica, bit će sigurno dobrih, ali i loših. Kamp služi za to da neke stvari ispravljamo - poručio je Spasić.

Istaknuo je da će stručni štab pokušati da zadatke koje traže od igrača dignu na viši nivo.

- U ovim utakmicama bismo dali priliku svakom pojedincu, ali znate da u prijateljskim mečevima imamo pravo na šest izmjena. Sa Crnom Gorom imamo trojicu igrača (Zvjezdan Misimović, Emir Spahić i Vedad Ibišević, kojima će ovo biti zvanični oproštaj od reprezentacije) koji počinju utakmicu i automatski smo u deficitu sa tri izmjene - dodao je Spasić.

Važne utakmice

Reprezentativac Ervin Zukanović rekao je da su utakmice protiv Bugarske i Senegala bile jako važne kao i ove nadolazeće dvije.

- Slušamo stručni štab šta želi od nas tako da se stvari pozitivno odvijaju. Dobro je da stalno igramo utakmice jer tako možemo napredovati kao ekipa. Pobjeda uvijek diže samopouzdanje. Utakmice moramo shvatiti ozbiljno - zaključio je Zukanović.

Utakmicu protiv Crne Gore reprezentacija BiH igra 28. maja u Zenici, a potom 1. juna gostuje Južnoj Koreji.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.