LIGA PRVAKA

Klop: U finalu Lige prvaka su dva trenera koji nemaju pojma!

Goal.com

26.5.2018

Još nas malo dijeli od završnog čina Lige prvaka između Liverpula i madridskog Reala (subota, 20.45 sati), a dan uoči velike utakmice, pozornicu su već uobičajeno zauzeli treneri koji su na presicama iznijeli posljednje informacije iz svojih tabora i podijelili s javnošću razmišljanja o finalu.

Naravno, s Liverpulovim strategom Jirgenom Klopom (Jürgen Klopp) to je uvijek zanimljivo. A ovaj je put stao u odbranu kolege na suparničkoj klupi, Zinedina Zidana, kojeg često "optužuju" za manjak taktičkog znanja.

- Ako ljudi misle da Zidan nema nikakvo taktičko znanje, a isto misle i o meni, baš je zgodno da su u finalu Lige prvaka dva trenera koja nemaju pojma o taktici! Što vam to govori o finalnoj utakmici? - zapitao se Klop i nastavio argumentirati:

- On je u Madridu manje vremena nego ja u Liverpulu i već je ušao u tri finala Lige prvaka. On je briljantan i ja, nažalost, moram očekivati da će biti briljantan u finalu. Ta skupina igrača koju vodi, očigledno nešto i radi. Vidio sam ih bezbroj puta kako igraju, to je fantastičan nogomet!

- Organizirani su kad trebaju biti, a haotični, također, kad trebaju biti! Mislim da je Zidan cijeli život bio borac. Ali, tamo gdje je on odrastao u Marseju, moraš biti borac.", kaže njemački stručnjak koji je otkrio da nema neku posebnu tremu uoči svog drugog finala u LP-u.

"Prilično sam siguran da sam prvi put bio daleko uzbuđeniji. Tada sam taj finale s Dortmundom vidio kao jedinstvenu priliku u životu, ali u međuvremenu mi se puno dobrih stvari dogodilo. A nisam očekivao da će se dogoditi meni. Prošlo je ponešto vremena prije nego sam opet dogurao do finala, ali moji dečki su mi to omogućili. I spremni su za velike stvari", kaže Klopp koji s njih skida svaki pritisak:

"Ako izgubimo, ja ću biti jedini odgovoran za to. Tako da moji igrači nemaju što izgubiti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.