NIŠTA OD RUSIJE

Potvrđene najcrnje slutnje: Stigle prve informacije o ozbiljnosti povrede Mohameda Salaha

Goal.com

27.5.2018

Egipatski reprezentativac Mohamed Salah bit će van terena sljedeća dva mjeseca radi povrede koju je zadobio tokom okršaja s Real Madridom u finalu Lige prvaka, potvrdio je ministar za sport u Saudijskoj Arabiji Turki el-Šeih.

U tridesetoj minuti Salah se zakačio sa Serhijem Ramosom te su pali na tlo, gdje je ruka Liverpulovog napadača nezgodno zapela te je povrijedio ligamente ramena pri padu.

El-Šeih se nalazi na brojnim visokim pozicijama vezanim za sport u Saudijskoj Arabiji te arapskim državama općenito, a do prošle je sedmice bio počasni predsjednik egipatskog kluba El-Ahli te ima brojne veze u tamošnjem nogometnom savezu.

- S velikom žalošću, nažalost, naša velika arapska zvijezda Mohamed Salah neće biti na terenima dva mjeseca što bi značilo da propušta Svjetsko prvenstvo. Želimo mu brz oporavak - izjavio je El-Šeik na društvenim mrežama.

- Mislim da Liverpul neće dopustiti Salahu da igra za reprezentaciju jer je preopasno za igrača u dužem roku, što bi, nažalost, značilo da ga nećemo gledati u Rusiji.

Saudijska Arabija se nalazi u grupi s Egiptom, a El-Šeih je u martu imao kontroverznu izjavu u kojoj je rekao da bi za Liverpul bilo bolje da Salah propusti utakmicu protiv Saudijaca.

- Kada govorimo o Twitteru, tu sam navijač, a ne ministar - rekao je El-Šeih za Four Four Two Arabia.

- Kada sam to komentirao, bio sam uzbuđen. Često radim greške i mogu biti upravu i zvučati grubo u nekim svojim izjavama.

- Kada je u pitanju Salah, on je veliki arapski igrač i čini sve nas Arape ponosnima. Njegov sam navijač, ali svejedno želim da ne igra protiv Saudijske Arabije. Želim da propusti tu utakmicu, ali samo tu utakmicu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.