NIŠTA OD RUSIJE

Potvrđene najcrnje slutnje: Stigle prve informacije o ozbiljnosti povrede Mohameda Salaha

Goal.com
27.05.2018 16:02

Egipatski reprezentativac Mohamed Salah bit će van terena sljedeća dva mjeseca radi povrede koju je zadobio tokom okršaja s Real Madridom u finalu Lige prvaka, potvrdio je ministar za sport u Saudijskoj Arabiji Turki el-Šeih.

U tridesetoj minuti Salah se zakačio sa Serhijem Ramosom te su pali na tlo, gdje je ruka Liverpulovog napadača nezgodno zapela te je povrijedio ligamente ramena pri padu.

El-Šeih se nalazi na brojnim visokim pozicijama vezanim za sport u Saudijskoj Arabiji te arapskim državama općenito, a do prošle je sedmice bio počasni predsjednik egipatskog kluba El-Ahli te ima brojne veze u tamošnjem nogometnom savezu.

- S velikom žalošću, nažalost, naša velika arapska zvijezda Mohamed Salah neće biti na terenima dva mjeseca što bi značilo da propušta Svjetsko prvenstvo. Želimo mu brz oporavak - izjavio je El-Šeik na društvenim mrežama.

- Mislim da Liverpul neće dopustiti Salahu da igra za reprezentaciju jer je preopasno za igrača u dužem roku, što bi, nažalost, značilo da ga nećemo gledati u Rusiji.

Saudijska Arabija se nalazi u grupi s Egiptom, a El-Šeih je u martu imao kontroverznu izjavu u kojoj je rekao da bi za Liverpul bilo bolje da Salah propusti utakmicu protiv Saudijaca.

- Kada govorimo o Twitteru, tu sam navijač, a ne ministar - rekao je El-Šeih za Four Four Two Arabia.

- Kada sam to komentirao, bio sam uzbuđen. Često radim greške i mogu biti upravu i zvučati grubo u nekim svojim izjavama.

- Kada je u pitanju Salah, on je veliki arapski igrač i čini sve nas Arape ponosnima. Njegov sam navijač, ali svejedno želim da ne igra protiv Saudijske Arabije. Želim da propusti tu utakmicu, ali samo tu utakmicu.

Tagovi

Muhamed Salah

Oglasi

NA VRH