REPREZENTACIJA BIH

"Čuvajte naše momke i podržite ih u dobrim i lošim vremenima"

A. DURGUT

Fena

27.5.2018

A. DURGUT - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+14

Najbolji fudbaleri Bosne i Hercegovine sutra će igrati prijateljski meč protiv selekcije Crne Gore, a na ovoj utakmici od dresa reprezentacije oprostiti će se nekadašnji reprezentativci Vedad Ibišević, Emir Spahić i Zvjezdan Misimović.

Selektor BiH Robert Prosinečki istaknuo je na današnjoj konferenciji za medije da će selekcija BiH pristupiti meču maksimalno ozbiljno.

- Sigurno je da će biti emocija i biće teško, ali želimo probati neke stvari i odigrati dobar meč. Svi igrači su spremni, svi treniraju i želim da se pokažemo u najboljem svjetlu - rekao je Prosinečki.

Nada se velikom broju gledaoca na stadionu Bilino polje jer su tri igrača koja se opraštaju mnogo dala selekciji BiH i zaslužuju lijep ispračaj.

Emir Spahić se osvrno na ispadanje Čelika iz premijer lige BiH i naglasio da mu je zbog toga mnogo žao jer iz Zenice nosi lijepa sjećanja i smatra da ovaj grad zaslužuje stabilnog premijerligaša.

Zahvalio je svima koji su ga podržavali u teškim vremenima i izvinio se svima koje je uznemirio.

- Čuvajte naše momke i podržite ih u dobrim i lošim vremenima - rekao je Spahić.

Zvjezdan Misimović je rekao da se ne vidi u trenerskim vodama i da još nije siguran čime će se baviti nakon fudbalske karijere. Prisjetio se lijepih i ali i tužnih dana u dresu reprezentacije.

- Oproštaj će sigurno biti specijalan ali ne vjerujem da će biti specijalnih emocija - naglasio je Misimović.

Vedad Ibišević je još uvijek aktivan igrač i teže će mu pasti oproštaj od reprezentacije.

- Pripremio sam se za taj dan i neće mi biti lako, ali nadam se da neće biti previše emocija. Uvijek ću se sjećati gola u Kaunasu koji mi je najdraži u dresu BiH - zaključio je Ibišević.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.