PRIZNANJE

Džeko u vrhu napada sa Ronaldom i Mesijem: Dijamant uvršten u idealnu ekipu Lige prvaka!

Goal.com

27.5.2018

Jučerašnjim finalom u Kijevu, u kojem je Real pobjedom nad Liverpulom (3:1) po 13. puta postao prvak Evrope, stavljena je tačka na "i" još jedne sezone Lige prvaka.

A Uefa nije gubila vrijeme na objavi momčad sezone najelitnijeg klupskog natjecanja u kojoj je mjesto pronašao i Edin Džeko!

Bh. napadač jedan je od 18 igrača za koje su analitičari Uefe pomoću standardiziranih parametara procijenili da su u ovoj sezoni bili najbolji. Momčad, u kojoj se našlo osam Realovaca, sastoji se od dva vratara, šestorice odbrambenih igrača, petorica veznjaka i jednako toliko ofenzivaca.

Za najbolje golmane proglašeni su Realov Kejlor (Keylor) Navas i Romin Brazilac Alison Beker (Alisson Becker).

U odbrani dominiraju čak trojica Realovaca (Ramos, Varane, Marselo), a društvo im prave Juventusov Kijelini (Chiellini) , Liverpulov Van Dijk te Bajernov Kimih (Kimmich).

I u veznoj liniji uočljiva je (očekivana) vladavina osvajača pa su tako uz hrvatskog reprezentativca Modrića mjesto pronašli Kasemiro (Casemiro) i Kros (Kroos) , uz koje se nalaze Bajernov Hames (James Rodriguez) i Mančester sitijev Kevin De Brijne (De Bruyne).

Liverpul je dobio tek bitku u napadu u koji su uvršteni Salah i Firmino , a tamo su očekivano Ronaldo i Messi te Edin Džeko koji je u 12 utakmica postigao osam golova i upisao pet asistencija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.