NOGOMET

Misimović, Spahić i Ibišević: Mi smo svoje uradili, momcima želimo mnogo pobjeda

Piše: Avaz.ba

28.5.2018

Emir Spahić, Zvjezdan Misimović i Vedad Ibišević danas su se oprostili od reprezentativnog dresa.

U prijateljskoj utakmici protiv Crne Gore naši momci su u 16. minuti uz ovacije napustili teren, a dobili su poklone od čelnika NSBiH, ali i reprezentativaca Crne Gore.

Spahić je u dresu BiH odigrao 93 utakmice, Misimović upisao 83 nastupa, a Ibišević 82.

Spahić je nakon utakmice kazao da je današnji susret veoma emotivan.

- Želim se odmoriti od aktivnog igranja nogometa i na miru razmisliti šta je najbolje za mene i moju porodicu. Ova sad smjena generacija je strmija, tako da je momcima teže. Nadam se da će biti lakše selektoru da uigra ekipu, a od nas imaju podršku - rekao je nekadašnji kapiten bh. tima.

Legendarni napadač Vedad Ibišević, koji nas je svojim golom odveo na SP u Brazil, kazao je da je želio izaći ranije da ga emocije ne bi savladale.

- Spremali smo se za ovo, emocije su proradile, ali to je normalno, jer smo mnogo lijepih trenutaka proveli skupa. Ja sam želio što ranije izaći da ne bih postao još emotivniji. Ja sam tu da posavjetujem ove momke, mislim da mogu mnogo toga napraviti - kazao je Ibišević.

Mozak našeg nacionalnog tima Zvjezdan Misimović je istaknuo da je sjajan osjećaj oprostiti se.

- Fenomenalan osjećaj je oprostiti se. Mi smo odradili naše, ovi momci imaju kvalitet i mlada reprezentacija je na odličnom putu da se plasira na veliko takmičenje, imamo super trenera koji voli mlade igrače, mislim da će se napraviti prava reprezentacija, ali treba imati i sreće da se to ostvari - kaže popularni Miske.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.