KIJEV

Bejl: Zidan mi nije čestitao

Antena M

28.5.2018

Junak kijevskog finala koji je donio Realu 13. titulu šampiona Evrope Geret Bejl (Gareth Bale) otkrio je da trener Zinedin Zidan (Zinedine Zidane) nije pričao s njim po završetku finala. Podsjetimo, Francuz ga je izostavio iz prvog tima na početku utakmice, ali je Bejl poslije ulaska u igru u nastavku sa dva pogotka dotukao Liverpul.

Prvo spektakularnim makazicama, potom i fenomenalnim udarcem s distance, sve uz pomoć nesretnog Nijemca Lorisa Karijusa (Loris Karius). Britanski ''Independent'' objavio je danas da je Bejl imao zanimljiv medijski istup u miks-zoni kijevskog stadiona po završetku utakmice. Na pitanje novinara da li mu je trener čestitao na odličnoj utakmici, Velšanin je odmahnuo glavom i rekao: ''Ne!''

To je samo još jedan u nizu detalja koji idu u prilog tvrdnji da će Bejl napustiti Madrid ovog ljeta, što je sam i nagovijestio poslije finala.

- Lično, mislim da treba da igram standardno iz sedmice u sedmicu. Ali nisam. Nisam igrao dovoljno, nisam igrao koliko sam želio i očekivao i morat ću da sjednem s čelnicima kluba tokom ljeta i ozbiljno razmislim o transferu - istakao je Velšanin.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.