NAPOLI

Anćeloti dobio 100 miliona da pravi šampionski tim

Avaz Sport

29.5.2018

Napoli je u protekloj sezoni bio veoma blizu osvajanja šampionske titule u Italiji i skidanja s trona Juventusa, ali finiš je ipak pripao gigantu iz Torina. 

Predsjednik kluba iz Napulja Aurelio De Laurentis (Aurelio De Laurentiis) obećao je novom treneru, legendarnom Karlu Anćelotiju (Carlo Ancelotti) da će mu ispuniti svaku želju u stvaranju šampionske ekipe.

Anćeloti je odmah rekao da mu trebaju golman Rome Alison (Alisson) i veznjak Totenhema Musa Dembele (Mousa).

Izvrsni stručnjak imenovan je za nasljednika Mauricija Sarija (Mauricio Sarri) prije nekoliko dana, ali će zvanično preuzeti novu funkciju 1. juna, kada njegov ugovor bude ovjeren u Seriji A.

Prema pisanju ugledne „Gazette dello sport“ Anćeloti je već počeo pregovarati s menadžerima, a u petak je, navodno, boravio u Londonu i razgovarao s jednim od najjačih agenata na svijetu, Kijom Jorabkijanom (Kia Joorabchian).

Prioritet je angažiranje Alisona jer dosadašnji prvi golman Pepe Rejna seli u Milan kao slobodan igrač. Roma, naravno, neće pristati da tek tako pusti svog čuvara mreže, pa Napolitanci idu na opciju da Brazilcu ponude možda čak i trostruko veću godišnju zaradu (u Rimu ima 1,5 miliona eura).

De Laurentis je odlučio da Anćelotiju osigura 100 miliona eura za transfere, a kako to neće baš moći uraditi iz svog džepa, u sklopu tog plana je prodaja tri igrača.

Žoržinja (Jorgniho) želi Mančester siti, a najviše novca bi se moglo uzeti od Kineza koji traže Mareka Hamšika. Također, na prodaju je Hoze Kaljehon (Jose Callejon), a njegovo obeštećenje je 20 miliona eura.

Problemi oko Dembelea su što traži čak 4,5 miliona eura po sezoni te bi u tom slučaju bio najplaćeniji uz Lorenca Insinjea (Lorenzo Insigne). Ipak, Dembele je još jeftiniji od Artura Vidala iz Bajerna koji je prvi na listi Anćelotijevih želja, no preskup je za Napoli.

Podržali Karijusa

Napoli je na svom twitter profilu odmah nakon utakmice finala Lige prvaka dao podršku golmanu Lorisu Karijusu (Karius) koji je najveći krivac što je Liverpul poražen od Reala.

- Ne plači Karijuse, svako može imati lošu noć. Samo hrabro. Imaš zagrljaj od Napolija – napisali su iz Napolija i tako pružili bar malu utjehu nesretnom njemačkom golmanu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.