SPORT

Rahim Šterling tetovažom izazvao burne reakcije: ''Treba biti izbačen iz reprezentacije!''

Dnevnik.hr

29.5.2018

Engleska nogometna reprezentacija okupila se u sklopu prvih priprema uoči Svjetskog prvenstva u Rusiji. Treninzi su u punom jeku, a jedan od igrača koji je zaokupio pažnju javnosti zbog pogrešnih razloga je krilni nogometaš Mančester Sitija - Rahim Šterling (Raheem Sterling).

On se na treningu pojavio s tetovažom strojnice M16 na listu desne noge, što je izazvalo mnoge reakcije na društvenim mrežama. Udruženja koja se bore protiv korištenja vatrenog oružja nazvale su tetovažu "neprihvatljivom" i "bolesnom", dok je možda najdalje otišlo Udruženje ''Majke protiv oružja''.

- Tetovaža je odvratna. Rahim bi trebao biti uzor mladima, a on je odlučio veličati oružje. Trebao bi se sramiti. Tražimo da ukloni tetovažu ili ju prekrije drugom tetovažom. Ako to odbije, smatramo da bi trebao biti udaljen iz engleske reprezentacije - napisala je osnivačica udruženja Lusi Koup (Lucy Cope).

Vidjevši kakve je reakcije izazvala njegova tetovaža, Šterling se odlučio oglasiti putem društvenih mreža.

- Moj je otac upucan kada su mi bile dvije godine. Tada sam se zakleo da nikada u životu neću taknuti oružje. Ja pucam desnom nogom, tako da tetovaža ima dublje značenje. I još je nedovršena.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.