ITALIJA Nemogući uvjeti u klubu iz Serije A

Češki fudbaler otkrio: U Udinama sam se osjećao kao rob

Piše: Avaz. Sport

Iako je osigurao ostanak u Seriji A, Udineze je imao lošu sezonu. Do posljednjeg kola su strepili za svoj opstanak, a tek dolaskom hrvatskog stručnjaka Igora Tudora u samoj završnici prvenstva prekinut je niz od 11 uzastopnih poraza.

Nije Udineze imao problema samo na terenu. Jakub Jankto, 22-godišnji veznjak, optužio je klub da je njega i saigrače držao zatvorene u najgorem hotelu u gradu u pokušaju da ih nauči lekciju, prisili na bolju igru. Češki igrač tvrdi da se osjećao kao rob.

- Izgledalo je jako dobro na početku, imali smo pet uzastopnih pobjeda, ali u proljeće smo nanizali 11 poraza. Klub je odlučio kazniti igrače stavljajući nas u „pritvor“, u hotel na tri tjedna - otkrio je Jankto u razgovoru za češku televiziju.

- Bilo je nevjerovatno, tokom sezone smo bili zatvoreni u hotelu više od dva mjeseca. Osjećao sam se kao rob, nisam mogao vidjeti ni djecu. Držali su nas u najgorem hotelu u Udinama, toaleti su bili užasno prljavi. Bila nam je to kazna, rekli su nam da će nas to ojačati, ali je na kraju samo stvorilo veće nezadovoljstvo - rekao je Jankto, pa dodao kako će i Tudor vjerojatno brzo napustiti klub.

„Karantenama“ se tokom sezone italijanski klubovi često služe. Ekipe se u ključnim trenucima sezone povuku u hotele ili kampove, a cilj je igračima u fokus staviti samo fudbal. Ali, sumnjamo da se to ikada odvija u ovako lošim uvjetima.

NA VRH