NOGOMET

Karijus dobio nevjerovatnu ponudu iz Italije!

A. M.

30.5.2018

Poslije debakla u finalu Lige šampiona golman Liverpula Loris Karijus (Carius) prolazi kroz najteži period u životu. Njemački golman pored kritika dobiva i poruke podrške, a jedna takva stigla je iz Italije, preciznije iz Riminija koji mu nudi ugovor za narednu sezonu.

Prvi čovjek ovog kluba, koji se takmiči u Seriji D, Đorđo Grasi, pozvao je Karijusa da u njegovom klubu povrati samopouzdanje.

– Karijus će 22. juna napuniti 25 godina. Želim da ga ugostim nekoliko dana u Riminiju, gradu u kojem je uvijek bilo mnogo njegovih sunarodnjaka. Volio bih da ga upoznam u Riminiju i podsjetim da je potrebna hrabrost da bi se shvatilo da su najbolje životne lekcije uvijek one najteže. Svi smo prolazili kroz takve trenutke, a na njegovu žalost on je to učinio pred milionima gledalaca. Na kraju dana, jedini pravi poraz je ako mu dozvolimo da nas savlada - izjavio je Grasi. 

Uslijedila je konkretna ponuda.

– Želio bih da Loris postane sjajan primjer za sve one koji u fudbalu, kao i životu, padnu i ponovo ustanu. Imam i poklon za njegov rođendan, jednogodišnji ugovor sa Riminijem, koji je idealna sredina da ponovo pronađe voju mirnoću, vjeru u sebe i snagu da nastavi da prati svoje snove - rekao je prvi čovjek Riminija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.